gezondheid

het rughuis

in februari ben ik gestart met een intensief traject bij het rughuis. een multidisciplinair team, bestaande uit een fysiotherapeut, cgt-psycholoog en een ps-psycholoog. heel erg spannend! tijdens dit traject ga je drie keer per week naar het rughuis voor een behandeling. en dit 19 weken lang.

dit traject ben ik aangegaan omdat ik heel veel pijn had aan mijn bekken en onderrug. toen ik het uit moest drukken in een cijfer van 0 – 10, waar 0 geen pijn is en 10 extreem veel, kon ik niet anders dan een 9 geven. ik had erg veel beperkingen in mijn dagelijks leven. niet zelfstandig voor mijn 2 kinderen kunnen zorgen, niet lang kunnen zitten, niet kunnen werken, mijn huishouden niet kunnen doen en bijna niet buiten kunnen lopen zijn een aantal voorbeelden van de beperkingen waar ik tegenaan liep. ik was erg afhankelijk van mijn man en mensen die dichtbij mij staan.

vol goede moed ben ik het traject aangegaan. en het is echt een zeer intensief traject geweest, maar onder begeleiding van het team (mariska, aline, silvio en dennis) heb ik enorme stappen kunnen maken waardoor mijn leven er al totaal anders uitziet dan een half jaar geleden toen ik het traject begon. ik heb er keihard voor moeten werken, maar met trots kan ik zeggen dat ik mijn leven voor een groot deel weer terug heb! ik kan volledig zelf voor mijn 2 kinderen zorgen, ik kan buiten wandelen en fietsen, ik werk 2 dagen, ik kan mijn huishouden voor een groot deel zelf doen. het pijncijfer dat ik nu geef is een 2. geweldig toch?!

ik ben er nog niet want er zijn zeker nog flinke stappen te maken, maar door de goede handvatten die ik gekregen heb en door wat ik heb geleerd (zeker ook mentaal) gaat me dat zeker lukken! ik wil dan ook op deze manier het team, mijn man, marianne en alle andere mensen die dichtbij staan enorm bedanken voor alle steun en hulp. mariska, aline, silvio en dennis, bedankt!! jullie zijn toppers.

trotse groet,
joanne

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.