overig, zwangerschap

naar de gynaecoloog en vakantie

vlak voor onze vakantie kreeg ik een telefoontje dat ik vrijdag 10 juli om 15:00 een afspraak zou hebben bij de gynaecoloog. op de 20 weken echo bleek dat de buikomvang van ons meisje net boven de norm lag. omdat we die vrijdag op vakantie zouden gaan kwam dat niet heel fijn uit. gelukkig konden we die afspraak in overleg met de verloskundige verzetten naar de maandag na onze vakantie.

we konden die vrijdag dus gewoon lekker op vakantie gaan. we hadden een huisje gehuurd op een park van roompot, de weerterbergen in weert. omdat we tijdens deze vakantie een bruiloft hadden kwamen de ouders van geerten een lang weekend langs om zo de zorg voor daniël even op zich te nemen en gelijk mijn verjaardag even mee te pikken. mijn ouders en roeland & cathy zijn ook nog een weekend geweest. dat was allemaal erg gezellig! op het park was een mooi zwembad en daar waren we dan ook regelmatig te vinden. daniël vind het heerlijk in het water, als het aan hem lag zouden we elke dag wel gaan. met de fietsen die we gehuurd hadden hebben we lekker kunnen fietsen.

als je in de buurt bent van eindhoven is dierenrijk zeker een aanrader. deze dierentuin is ingericht op kinderen. zo zijn de dieren voor kinderen goed te zien en zijn er veel speelmogelijkheden. de dierentuin is ook niet zo heel groot dus kan je alles makkelijk bekijken.

na de vakantie zijn we op maandag naar de gynaecoloog voor een gesprek over de echo. zij heeft ons doorverwezen voor een nieuwe groei-echo die we nog dezelfde dag konden doen. vanwege de grote van het meisje heeft ze de glucosetest* naar voren gehaald. donderdag zat ik in het ziekenhuis en had ik dat overheerlijke drankje opgedronken. om 10:10 mocht ik weer bloed laten prikken en daarna kon ik eindelijk weer eten, iets je dan echt naar uitkijkt!

vandaag ben ik gebeld door de gynaecoloog. mijn suiker was goed. nuchter was hij 4.5 en 2 uur na het drankje was hij 6.1. dit zijn prima waarden. hier vind je een overzichtje van de geldende waarden. omdat ons meisje wel voor op groei ligt zal ik de test de 2e week van augustus moeten herhalen. in die week zal er ook weer een echo gemaakt worden en zullen we de uitslagen in een gesprek met de gynaecoloog te horen krijgen. dan zal weer bepaald worden hoe het verder zal gaan. voor nu ben ik blij en dankbaar voor deze uitslag!

* zie onze blogs van de vorige zwangerschap

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.