groeien, zwangerschap

weer thuis!

na een enerverende week in het ziekenhuis konden we gistermiddag eindelijk met z´n drieën naar huis! heerlijk om in de rust van een eigen vertrouwde omgeving weer op krachten te komen. en ook heel fijn dat daniël eindelijk mee mocht naar de plek waar hij de start van zijn leven zal meemaken en die hij zijn thuis mag noemen! we genieten met volle teugen! helaas heeft het wat langer geduurd dan vooraf hadden verwacht. na een goede start kreeg daniël toch wat probleempjes die bij prematuur geboren kinderen vaak voorkomen.

gele huid:
veel baby’s krijgen na de geboorte een gelige huid. dit komt doordat een bepaalde afbraakstof (bilirubine) uit het bloed in de huid van de baby terecht komt. dat kan meestal geen kwaad en gaat na een paar dagen vanzelf weer over. soms is de hoeveel bilirubine zo hoog dat er behandeling nodig is. dit gebeurt met lichttherapie. het kindje komt dan op of onder een lamp te liggen om zo de waarden in het bloed te verlagen. dit was bij daniël ook nodig. gelukkig mocht hij er na een dag al weer vanaf! wil je meer weten over het geel-zien? onderaan dit bericht vind je een handige folder met meer informatie van het ziekenhuis.

sondevoeding:
omdat daniël te vroeg is geboren heeft hij nog te weinig kracht om zijn volledige voeding zelfstandig te drinken. om de voeding toch binnen te krijgen heeft hij een slangetje die via zijn neus in zijn maag zit (sonde). de voeding die hij niet zelf binnen kan krijgen moet dan via de sonde toegediend worden. daniël wordt voor de voeding aan de borst gewogen en zodra hij die voeding binnen heeft word hij nog een keer gewogen om te bepalen hoeveel voeding hij via de sonde nog binnen moet krijgen. in het IJsselland ziekenhuis is er een mooi traject voor ouders met een baby die sondevoeding nodig heeft om toch naar huis te kunnen. dit heet prevos (prematuur vervroegd met ontslag met sondevoeding thuis). joanne en ik hebben geleerd hoe we de voeding via de sonde kunnen geven en wat voor problemen er kunnen optreden en hoe we moeten handelen als die problemen zich voordoen. dankzij dit traject konden we nu al heerlijk naar huis!

we zijn het personeel van het ijsselland ziekenhuis erg dankbaar voor alle goede zorgen! we kijken met een dankbaar en warm gevoel terug op de tijd in het ziekenhuis. maar we zijn erg blij dat we nu toch weer thuis zijn.

wat is het fijn om te weten dat God voor ons zorgt en ons bewaard! we danken hem elke dag voor daniël en bidden dat hij ons met zijn zorg wil blijven omringen.

folders ijsselland ziekenhuis:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply gerda godschalk 3 juni 2014 at 18:43

  fijn dat het goed gaat.. en dat hij al naar huis kan is helemaal geweldig.
  God’s zegen voor de opvoeding van dit kindje

 • Reply Geerten 8 oktober 2016 at 17:49

  De links naar de folders werken niet meer. Kijk hiervoor in de folderapp van het IJsselland ziekenhuis.

  http://www.yslfolder.nl/

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.