zwangerschap

een wonder gezien!

wel gek de baby op het scherm

wel gek de baby op het scherm

sinds halverwege februari weten we dat ik zwanger ben. op onze verkerings- en verlovingsdag heb ik een zwangerschapstest gedaan zodat ik  een mooi cadeautje aan geerten kon geven. geerten had deze keer wel aan één test voldoende om het te geloven.

doordat ik wist dat ik zwanger ben vallen er een hoop puzzelstukjes op z’n plek. vaak voelde ik mij ineens niet lekker en tegen het bijna flauwvallen aan. hiervoor ben ik bij de dokter geweest en volgens hem lag het aan mijn lage bloeddruk, en een blokkade in mijn nek. nadat de zwangerschapstest die ik deed positief bleek is de lage bloeddruk, misselijkheid en vermoeidheid wel te verklaren. de blokkade in mijn nek was een paar weken later ook weg.

op 15 maart hadden we een 1e echo. alles zag er goed uit en we zagen een mooi kloppend hartje. mijn bloedsuiker en hb-waarden* waren ook goed. daniël heeft ook goed door dat er een baby in mijn buik groeit. hij heeft het er regelmatig over en probeert dan de baby te zoeken en vraagt of ik m’n buik open kan maken. woensdag 6 april hebben we de termijnecho gehad. een klein mensje van nog geen 5 cm die flink beweegt in mijn buik. daniël vond het ook reuze interessant en klom ook op het bed om alles beter te kunnen zien.

mijn bloedsuiker was dit keer aan de hoge kant terwijl ik een paar uur daarvoor gegeten had. ik ben doorverwezen om een nuchtere bloedsuiker te laten prikken en dat ga ik morgen doen. op mijn werk heb ik de mogelijkheid om zelf alvast mijn bloedsuiker te meten. nuchter was mijn bloedsuiker goed. alleen na het eten was het aan de hoge kant. we zullen afwachten wat de suikertesten later in mijn zwangerschap zal uitwijzen. we zullen dit goed in de gaten moeten blijven houden. binnenkort ga ik wel alvast informeren bij een diëtist of, en hoe, ik nu alvast goed op mijn voeding kan letten.

inmiddels hebben we iedereen op de hoogte gebracht van dit prachtige wonder en hoort een verhaaltje op de site er natuurlijk bij. we voelen ons gezegend en dankbaar!

* hemoglobine – een molecuul in de rode bloedcel dat zuurstof en koolstofdioxide in het bloed transporteert

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.